Fotkaj me
Molimo Vas da pričekate.
Isplati se!

Što čini dobrog fotografa?

 

Čini se da se takvo pitanje često postavlja ovih dana, i to s potpunim pravom, pošto se pojavljuje sve više fotografa na tržištu. Moraju postojati neke kvalitete koje odličnog fotografa uzdižu od večine. Nešto što je više od same fotografije i ekskluzivnog proizvoda.

Pitam se kakvog fotografa bi „ja“ željela da fotografira moje uspomene?

Želim nekoga da uđe u moj svijet, u moj dom i odmah se uklopi. Ne želim imati osjećaj „Oh, fotograf je stigao!“ i osjećati nelagodu koja se prirodno javlja kad me fotografira netko koga ne poznajem dovoljno.

Ne želim da se ta osoba „osjeća“ kao stranac, nego da čak ima jedinstven osjećaj „povezanosti“ sa drugima. Želim da ta osoba bude nenametljiva i obzirna prema svima u svakom trentku, pogotovo uzimajući u obzir kako se ja osjećam (bez govora, samo osjećajući „vibru“ i čitajući situaciju).

Želim da pronađe najbolji mogući kut za kreativnu fotografiju; želim da vide perfektno svjetlo koje sve čini magičnim i zapanjujućim, kao iz modnog časopisa.

Želim da bude nasmijan i da mi trenutak čini ugodnimkad god se nađem ispred objektiva, a najviše od svega, da postigne da zaboravim da me fotografira i da jednostavno uživam u tom trenutku.

Želim da fotografira svaki dio dana, da čak i najsitniji detalji na koje sam zaboravila, a satima sam ih pripremala, budu zauvijek zapamćeni.

Želim njegov vizualni input i pomoć u planiranju dana na temelju iskustva i znanja, te pomoć u portretiranju mojih vizija i inspiracija.

Toliko sam zahvalna na svom iskustvu te mogučnosti da budem fotograf kojeg i sama želim.

Radim i vjerujem u ono što volim… a volim fotografirati najljepše uspomene svojih klijenata.

Svako vjenčanje, krstitke ili studijsku fotografiju vidim kao kreativnu mogućnost. Svaki element priče je važan, a kako fotografiram pojedine elemente jednako je važno. Bitno je za svaku novu priču imati inspiraciju.

Ukratko, unosim svoje srce i duh u svaku napravljenu fotografiju.

Na kraju dana,moj posao ne obogaćuju priznanja već iskustvo s Vama!

 

Snježana Biočina